З 1 яйцем і за 15 хвилин. Яблучний пиріг на сковорідці: швидкий і простий рецепт
Якщо ви любитель яблучної випічки, цей простий і швидкий рецепт вам точно сподобається. Все що потрібно, це солодкі і смачні яблука, якісна сковорідка, на якій їжа не пригорає.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яблука, 2 шт;
- масло вершкове, шматочок;
- води і лимонного соку – по 20 мл, + кориця і цукор – по 20 г;
- сметана, 200 г;
- масло вершкове, 50 г;
- борошно, 130 г.
Процес приготування
Яблука вибирайте кисло-солодкі для балансування смаку. Ріжемо тонкими часточками.
Топимо в сковорідці шматочок вершкового масла, викладаємо яблучні дольки, перемішуємо, наливаємо воду і лимонний сік, посипаємо цукром і корицею.
Обсмажуємо кілька хвилин під кришкою, до м’якості часточок.
Яйце збиваємо з цукром і ваніліном за смаком.
Додаємо розм’якшене вершкове масло і сметану, перебиваємо віночком.
Всипаємо просіяне борошно і добре вимішуємо тісто.
Порада: якщо маса вийшла дуже густою, влийте 20 мл молока.
Виливаємо тісто на яблучні дольки в сковорідці, накриваємо кришкою і смажимо 12 хвилин на невеликому вогні.
За допомогою тарілки перевертаємо пиріг і обсмажуємо кілька хвилин на іншій стороні.
Подаємо ароматний і м’який, повітряний, вологий пиріг остиглим.
Якщо є бажання, збийте жирну сметану з цукровою пудрою і змастіть цим кремом верх пирога.