З 1 яйцем і за 15 хвилин. Яблучний пиріг на сковорідці: швидкий і простий рецепт

Якщо ви любитель яблучної випічки, цей простий і швидкий рецепт вам точно сподобається. Все що потрібно, це солодкі і смачні яблука, якісна сковорідка, на якій їжа не пригорає.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука, 2 шт;
  • масло вершкове, шматочок;
  • води і лимонного соку – по 20 мл, + кориця і цукор – по 20 г;
  • сметана, 200 г;
  • масло вершкове, 50 г;
  • борошно, 130 г.

Процес приготування

Яблука вибирайте кисло-солодкі для балансування смаку. Ріжемо тонкими часточками.

Топимо в сковорідці шматочок вершкового масла, викладаємо яблучні дольки, перемішуємо, наливаємо воду і лимонний сік, посипаємо цукром і корицею.

Обсмажуємо кілька хвилин під кришкою, до м’якості часточок.

Яйце збиваємо з цукром і ваніліном за смаком.

Додаємо розм’якшене вершкове масло і сметану, перебиваємо віночком.

Всипаємо просіяне борошно і добре вимішуємо тісто.

Порада: якщо маса вийшла дуже густою, влийте 20 мл молока.

Виливаємо тісто на яблучні дольки в сковорідці, накриваємо кришкою і смажимо 12 хвилин на невеликому вогні.

За допомогою тарілки перевертаємо пиріг і обсмажуємо кілька хвилин на іншій стороні.

З 1 яйцем і за 15 хвилин. Яблучний пиріг на сковорідці: швидкий і простий рецепт

Подаємо ароматний і м’який, повітряний, вологий пиріг остиглим.

Якщо є бажання, збийте жирну сметану з цукровою пудрою і змастіть цим кремом верх пирога.