Солянка з капусти – відмінна заготівля на зиму, рецепт з фото
Холодною зимою, за допомогою такої нехитрої заготовки, можна легко і швидко приготувати борщ, солянку або ліниві голубці. Можна використовувати і як салат до якого-небудь гарніру.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні складові
- білокачанна капуста – 2 кг
- помідори – 1 кг
- морква – 1 кг
- ріпчаста цибуля – 1 кг
- солодкий перець – 0,5 кг
- сіль – 70 г
- цукор – 30 г
- запашний перець – 10-15 горошин
- лавровий лист – 5-6 шт.
- рослинна олія – 200 мл
Солянка з капусти: покроковий процес приготування
Моркву і цибулю пропустити через грубу тертку комбайна. Потім те ж саме зробити з капустою і болгарським перцем. Помідори подрібнити блендером в однорідну масу.
У велику каструлю (близько 10 літрів) викласти цибулю з морквою. Додати пару чайних ложок солі від загальної кількості.
Влити півсклянки води і рослинну олію. Тушити 10 хвилин. Додати подрібнені помідори і тушкувати ще 10 хвилин.
Додати подрібнені капусту з перцем, сіль, що залишилася, цукор, запашний перець і лавровий лист.
Тушити до готовності всіх овочів. Загальний час має бути не менше 40 хвилин.
Розкласти заготовку на зиму по стерилізованих банках. На виході вийшло 5 літрів готового продукту.
Банки закрити, перевернути, укутати і залишити до повного охолодження.