Помідорні чудо-четвертинки: закриваємо помідори на зиму

Ще один рецепт заготовки на зиму, яка виходить настільки смачною, що пальчики оближеш: помідорні чудо-четвертинки в банках! Чим гарний цей рецепт?

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Тим, що сюди можна використовувати помідори, які не годяться для інших закруток: як то кажуть, всю «Не кондицію». А в результаті виходять дуже апетитні і смачні четвертинки (або половинки) помідорів з цибулею. Взимку з баночки йде все, дочиста: і самі помідори, і розсіл з цибулею. Така заготовка відмінно підійде до страв з картоплі або стане ароматною закускою на святковому столі.

Склад продуктів

(На банку обсягом 0,5 літра):

  • помідори – 300 грам,
  • дрібна цибуля – 1 штука,
  • часник – 1 зубчик,
  • невелика парасолька кропу – 1 штука,
  • лист вишні – 1-2 штуки,
  • лист смородини – 1-2 штуки,
  • лавровий лист – 1-2 штуки,
  • чорний перець – 3-4 горошини,
  • запашний перець – 1-2 горошини.

Маринад:

(На 4 банки по 500 мл)

  • вода – 1 літр,
  • сіль – 1 столова ложка (без гірки),
  • цукор (з гіркою) – 3 столових ложки,
  • оцет 9% – 50 мілілітрів.

Помідорні чудо-четвертинки на зиму: покроковий процес приготування

Спочатку підготуємо всі овочі. Помідори миємо, видаляємо плодоніжки, нарізаємо четвертинками або половинками.

Очищену і промиту цибулю нарізаємо кільцями, кільця розділяємо. Промиваємо пряні трави і листя. Банки об’ємом 0,5 літра і кришки стерилізуємо.

У банки кладемо кільцями цибулю, листочки вишні та смородини, кріп, часник, лавровий лист, запашний і чорний перець, гірчичне насіння і укладаємо четвертинки помідорів, потім знову цибулю і знову помідори. Помідори укладати зрізом вниз.

Готуємо маринад (на 1 літр води): наливаємо воду в каструлю, кладемо цукор і сіль, доводимо до кипіння, мішаємо, щоб цукор і сіль повністю розчинилися.

Додаємо оцет і заливаємо помідори. Накриваємо кришками і ставимо в  каструлю, на серветку. Наливаємо гарячу воду до плічок банок і включаємо вогонь.

Після закипання 0,5 літрові банки стерилізуємо 7-8 хвилин, літрові – 15 хвилин. Обережно виймаємо банки з каструлі, закатуємо щільно кришками. Банки перевертаємо, укутуємо пледом і залишаємо до повного охолодження.

Як добре взимку відкрити таку баночку з готовим салатом, та з картоплею! Ваша праця не марна, помідори виходять ароматними, апетитними і дуже смачними!