Помідорні чудо-четвертинки: закриваємо помідори на зиму
Ще один рецепт заготовки на зиму, яка виходить настільки смачною, що пальчики оближеш: помідорні чудо-четвертинки в банках! Чим гарний цей рецепт?
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Тим, що сюди можна використовувати помідори, які не годяться для інших закруток: як то кажуть, всю «Не кондицію». А в результаті виходять дуже апетитні і смачні четвертинки (або половинки) помідорів з цибулею. Взимку з баночки йде все, дочиста: і самі помідори, і розсіл з цибулею. Така заготовка відмінно підійде до страв з картоплі або стане ароматною закускою на святковому столі.
Склад продуктів
(На банку обсягом 0,5 літра):
- помідори – 300 грам,
- дрібна цибуля – 1 штука,
- часник – 1 зубчик,
- невелика парасолька кропу – 1 штука,
- лист вишні – 1-2 штуки,
- лист смородини – 1-2 штуки,
- лавровий лист – 1-2 штуки,
- чорний перець – 3-4 горошини,
- запашний перець – 1-2 горошини.
Маринад:
(На 4 банки по 500 мл)
- вода – 1 літр,
- сіль – 1 столова ложка (без гірки),
- цукор (з гіркою) – 3 столових ложки,
- оцет 9% – 50 мілілітрів.
Помідорні чудо-четвертинки на зиму: покроковий процес приготування
Спочатку підготуємо всі овочі. Помідори миємо, видаляємо плодоніжки, нарізаємо четвертинками або половинками.
Очищену і промиту цибулю нарізаємо кільцями, кільця розділяємо. Промиваємо пряні трави і листя. Банки об’ємом 0,5 літра і кришки стерилізуємо.
У банки кладемо кільцями цибулю, листочки вишні та смородини, кріп, часник, лавровий лист, запашний і чорний перець, гірчичне насіння і укладаємо четвертинки помідорів, потім знову цибулю і знову помідори. Помідори укладати зрізом вниз.
Готуємо маринад (на 1 літр води): наливаємо воду в каструлю, кладемо цукор і сіль, доводимо до кипіння, мішаємо, щоб цукор і сіль повністю розчинилися.
Додаємо оцет і заливаємо помідори. Накриваємо кришками і ставимо в каструлю, на серветку. Наливаємо гарячу воду до плічок банок і включаємо вогонь.
Після закипання 0,5 літрові банки стерилізуємо 7-8 хвилин, літрові – 15 хвилин. Обережно виймаємо банки з каструлі, закатуємо щільно кришками. Банки перевертаємо, укутуємо пледом і залишаємо до повного охолодження.
Як добре взимку відкрити таку баночку з готовим салатом, та з картоплею! Ваша праця не марна, помідори виходять ароматними, апетитними і дуже смачними!