Страва, яка “не приїдається” ніколи. Ділюся рецептом маринованого перцю
Те що я роблю з перцем переверне Вашу свідомість!
Про це пише Мій Світ, за матеіралами Мандаринка
Необхідні продукти:
- Солодкий перець – 550 гр.
- Соєвий соус – 100 мл.
- Гострий перець – 7-10 кілець.
- Часник – 5 зубчиків.
- Чорний перець горошком – 10 шт.
- Оцет 9% – 30 мл.
- Цукор – 50 гр.
- Соняшникова олія – 50 мл.
Покроковий процес приготування:
1. Болгарський перець розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо плодоніжки і все насіння. Робимо надрізи на перці, обмежувачем нам буде служити паличка від ролів.
2. Перекладаємо перець в глибоку тарілку і посипаємо сіллю.
3. Гострий перець нарізаємо кільцями. Кількість гострого перцю беріть на свій смак.
4. Зубчики часнику нарізаємо пластинами.
5. На розігріту сковорідку вливаємо олію, додаємо гострий перець, часник і чорний перець горошком. Перемішуємо і обсмажуємо протягом 2 хвилин.
6. Потім вливаємо 100 мл. соєвого соусу, 30 мл. оцту 9%, додаємо 50 гр. цукру. Перемішуємо і тримаємо на вогні протягом однієї хвилини. Потім включаємо газ і даємо маринаду охолонути.
7. Беремо глибоку тарілку і намагаємося викласти перець щільно один до одного. Заливаємо остиглим маринадом і даємо промаринуватися добу.
Перець замаринувався, вийшов дуже смачним і в міру гострим.
Зараз покажу як я люблю його їсти. Для цього хліб намазую сиром, зверху викладаю маринований перець і посипаю кунжутом. Виходить ну дуже смачно.
Так само такий маринований перець можна подавати до столу як закуску, особливо смачно з м’ясом, вареною або смаженою картоплею.