Польський рецепт чудового торта, який буквально тане в роті, а готується з простих продуктів
Часто готую цей торт для своїх рідних. Адже це дуже просто, а продукти доступні. Незважаючи на це торт виходить надзвичайно смачним, ніжним і подарує море насолоди. Ніжним торт робить м’який заварний крем, з яким впорається кожен. Мої рідні обожнюють польський тортик, і я готую його майже кожні вихідні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для тіста візьміть такі продукти:
- Молоко – 100 мл;
- Вода – 100 мл;
- Масло вершкове – 80 г;
- Борошно – 150 г;
- Пекарський порошок – одна чайна ложка;
- Яйця – чотири штуки;
- Сіль – пів чайної ложки.
Для крему візьміть такі продукти:
- Молоко – півлітра;
- Яйця – дві штуки;
- Цукор – 150 г;
- Борошно – 100 г;
- Масло вершкове – 180 г.
Польський торт: процес приготування
Приготування заварного тіста. В першу чергу необхідно покласти масло в каструлю і помістити на вогонь середньої інтенсивності. Після того, як масло розтане, влити молоко, воду і розмішати, а після всипати сіль.
Окремо з’єднати борошно з пекарським порошком і додаємо в суміш в каструлі після того, як вона закипить.
Потрібно вимісити тісто прямо в каструлі, яке вийде густим. Перемішати за допомогою лопатки до однорідного стану, а після прибрати з плити і нехай охолоне.
У тепле тісто вбити яйця і перемішати. У вас вийде густе і тягуче тісто.
Тісто розділити на дві частини і перекласти у форму, вистеленную пекарним папером.
Нагріти попередньо духовку до 200 °. Помістити тісто на 20 хвилин. Потім запекти другу частину. Коржі повинні повністю охолонути.
Приготування заварного крему. У каструлю налити молоко, вбити яйця, всипати цукор і борошно. Розмішати і відправити на плиту. Варити на вогні слабкої інтенсивності, весь час помішуючи віночком. Як з’являться бульбашки на поверхні суміші, необхідно прокип’ятити її три хвилини і зняти з вогню. Нехай остигає.
Окремо збити масло м’якого стану за допомогою міксера до пишності. Додати по одній ложці крем в масло і перемішати.
Формування торта. Один корж покрити всім кремом і накрити другим.
Верх торта можна прикрасити так, як вам подобається. Помістити торт на дві години на холодильну камеру.