Як правильно обрізати моркву після збору врожаю, щоб вона довго зберігалася

Для того, щоб морква довше зберігалася і залишалася свіжою, її необхідно правильно обрізати. У цій статті хочемо розповісти про те, як підготувати плоди до зберігання.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Досвідчені садівники радять зрізати бадилля відразу після вилучення врожаю з грунту, а лише потім мити і сушити овочі. Вся справа в тому, що бадилля здатне забирати з моркви вологу.

Крім того, щоб морква зберегла свої корисні властивості, обрізати її необхідно правильно. Важливо зрізати не тільки зелень, але і близько сантиметра самого плоду. Таким чином, морква не буде проростати і підживлювати вологою нові пагони. Крім цього, часто плечики овоча стають зеленими і гіркими на смак. Вони можуть зіпсувати страву під час готування, тому краще позбутися їх одразу.

Важливо обробити місце зрізу. В іншому випадку, ризик виникнення грибка значно зростає. Допомогти з обробкою може зола. Необхідно занурити коренеплоди в мінеральний залишок на пару секунд, після чого залишити їх сушитися.