Смачна і проста закуска з перців, в сезон готую постійно
Запечені солодкі перці в духовці з часником і зеленню – це одна з найпростіших і вдалих, універсальних закусок, які можна зробити за лічені хвилини. Прекрасно поєднується з різними стравами, особливо з шашликами і запеченими рибними стейками.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- солодкий перець, 1 кг;
- олія соняшникова, 4 ст.л;
- сіль і перець;
- часник, 4 зубчики;
- зелень.
Процес приготування закуски з перців
Вибирайте солодкий перець м’ясистий, тоді після запікання він буде щільним.
Промиваємо перець, прибираємо насіння. Можна розрізати на дві частини або залишити цілими. Якщо будуть не розрізані, тоді при запіканні потрібно буде перевернути, щоб він рівномірно запікався з усіх боків.
Відправляємо в духовку на 30 хвилин при 200 градусах і готуємо.
Виймаємо з форми, складаємо в ємність і накриваємо кришкою, щоб вони пропарились і можна було легко зняти шкірку.
Прибираємо шкірку, солимо і перчимо, якщо любите, посипайте ароматними травами, свіжою зеленню, подрібненим часником, поливаємо соняшниковою олією.
Для пікантності можна скропити оцтом, звичайним, білим або яблучним. В цьому випадку, можна залишити закуску маринуватися на пару годин в холодильнику.