Пиріжки з картоплею без дріжджів. Тісто на кефірі повітряне і просте

Вітаю, дорогі друзі! Сьогодні у нас в меню: пиріжки з незрівнянною начинкою. Пиріжки за нашим рецептом готуються дуже просто і ви зможете їх приготувати, навіть якщо у вас немає кулінарної майстерності і досвіду.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Пиріжки виходять пишними, рум’яними і настільки смачними, що їх з’їдять ще гарячими. Приготуйте цю страву за нашим рецептом і порадуйте своїх улюблених черговою смакотою.

Необхідні продукти:

  • Борошно – 200 г
  • Кефір – 130 г
  • Сметана 25% – 25 г
  • Половина жовтка – 13 г
  • Цукор – 10 г
  • Сіль – 2 г
  • Сода на кінчику чайної ложки
  • Олія рафінована без запаху 5 г

Інгредієнти для начинки

  • Картопля – 300 г
  • Цибуля – 300 г
  • Вершкове масло – невеликий шматочок
  • Соняшникова олія
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком

Як приготувати пиріжки з картоплею

Для початку приготуємо тісто. У сотейнику несильно нагріваємо кефір, сметану і половину жовтка. Теплий кефір зі сметаною наливаємо в миску з борошном, цукром, сіллю і замішуємо тісто. В середині грудочки робимо поглиблення, додаємо соду і продовжуємо замішувати. Руки злегка змащуємо олією, ще трохи розминаємо грудочку і формуємо тісто в кульку. Тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо відпочити 15 хвилин.

Відварюємо очищену картоплю в підсоленій воді. У сковорідці на олії і вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Як тільки цибуля підрум’яниться додаємо пару дрібок цукру і все перемішуємо. Пюре за смаком солимо, перчимо і змішуємо з обсмаженою цибулею. Начинка для пиріжків готова.

Невеликі шматочки тіста розкачуємо, додаємо начинку і скріплюємо краї. У сковорідку щедро наливаємо олію і смажимо пиріжки, виклавши швом на дно. Обсмажуємо з усіх боків до апетитно-золотистого кольору. Готові пиріжки подаємо до столу і насолоджуємося черговою приготованою смачною стравою.

Пиріжки з картоплею без дріжджів. Тісто на кефірі повітряне і просте