Чистимо праску від нагару і накипу за 2 хвилини

Нажаль праска, як і всі інші речі, новою залишаються недовго. З часом поверхня підошви забруднюється, на ній появляється гар. Це може під час прасування залишати брудні сліди на речах, а часто і взагалі приводить їх в непридатність. І це ще не всі проблеми. Також утворюється накип який теж нічого добро для праски не робить, а наоборот, праска зношується швидше, і це не всі мінуси накипу. Обсипаючись, він попадає на речі у вигляді білого осаду. Але не потрібно впадати у відчай, а тим більше викидати праску, всі ці проблеми вирішуються за дві-три хвилини.

Чистка підошви приладу

Нам буде потрібно всього лише сода і вологий чистий рушник. Соду необхідно насипати на рушник, потім включаємо на середній температурний режим праску і прасуємо.

На процес прасування йде близько двох-трьох хвилин. Цього часу достатньо, щоб нагар з підошви залишився на рушнику. Далі праска відключається від мережі. Після того, як вона злегка охолоне, тим же рушником потрібно прибрати забруднення, що залишилося.

Чистка внутрішньої частини праски

У резервуар приладу замість води заливається оцет. Як і в попередньому випадку включаємо праску і ставимо її на середній температурний режим. Беремо непотрібну серветку або шматок тканини і добре її пропрасовуємо, регулярно включаючи кнопку, що регулює вихід пари. Накип, а заодно і бруд, що скупчився всередині, залишиться на серветці.

Виконуйте ці профілактичні дії регулярно, і праска ніколи Вас не підведе, а її придатний термін значно збільшиться.