Маринуєм червоний перець вдома правильно

Є багато різних рецептів маринування перцю, та не всі вони вдалі, тому в цій статті ми Вам опишем як правильно маринувати перець щоб не переборщити.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • червоний болгарський перець, 2.5 кг;
  • селера, 200 г;
  • петрушка, 150 г;
  • часник, близько 100 г або за смаком.

Для приготування маринаду необхідно:

  • вода, 500 мл;
  • олія соняшникова, 1 стакан;
  • оцет 9%, 60 мл;
  • лист лавровий, 5 шт;
  • перець горошком, 1 ч.л;
  • цукор, 1 ст.л;
  • сіль, 50 г.

Маринований червоний перець: процес приготування

Вибирайте м’ясистий і красиві червоний перець – він виходить найсмачнішим.

Очищаємо перець від насіння і плодоніжки, не розрізаємо його, залишаємо цілим.

Зелень січемо, часник ріжемо часточками.

Для маринаду змішуємо всі інгредієнти, доводимо до кипіння і порційно кладемо перець, проварюємо по 2 хвилини з одного і з іншого боку. Викладаємо перець.

Тепер беремо ємність з кришкою і укладаємо шари перцю, перекладаючи їх нарізаною зеленню і дольками часнику.

Заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 3 доби.

Якщо ви спробуєте і вам сподобатися такий перець, тоді можна зробити заготовку на зиму.

Просто укладаємо всі шари в банки, заливаємо маринадом і накриваємо кришками.

Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по плечики банок.

Стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.

Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Не так вже й важко приготувати смачний перець. Потрібно тішки часу і терпіння.