Пиріжки по-новому рецепту. М’які і дуже пишні

Ось Вам новий рецепт пиріжкі, від якого всі будуть у захваті. Друзі будуть випрошувати рецепт.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кип’яток і тепле молоко по 200 мл;
  • цукор, 1 ст.л;
  • сіль, 1.5 ч.л;
  • дріжджі, 10 г;
  • масло вершкове розтоплене, 100 г;
  • борошно, 700 г;
  • картопля варена, 5 шт;
  • цибуля смажена, 1 шт, зелень.

Процес приготування

У невеликій кількості теплого молока розчиняємо цукор і дріжджі.

Коли маса «заграє» пінкою, вливаємо кип’яток і решту молока, додаємо сіль, розтоплене вершкове масло, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно частинами і вимішуємо піддатливе і м’яке тісто.

Багато борошна не всипати, краще ретельно вимішуйте, щоб не забити масу і не зробити її «дубовою».

Накриваємо тісто і відправляємо його в тепле місце на 1-1.5 години.

Картоплю відварену перетворюємо в пюре з шматочком вершкового масла, додаємо обсмажену цибулю і за смаком зелень. Охолоджуємо.

Формуємо пиріжки, змастивши стіл і руки олією, щоб тісто не липло до рук.

Обсмажуємо їх на соняшниковій олії або випікаємо в духовці при 180 градусах

Пиріжки виходять дуже м’якими, пишними, тісто ніжне, не туге, відмінно підходить для будь-якої начинки.

Приготуйте таку смакоту і Ви будете здивовані. Приємного апетиту!