Швидкі пиріжи по бабусиному рецепту
Ароматні та м’які пиріжки – вони просто не можуть не сподобатися! Такі періжки ще колись бабуся готувала
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 120 мл;
- яйце, 1 шт;
- сіль дрібка;
- сода, 0.5 ч.л;
- цукор, 1 ч.л;
- олія соняшникова, 1 ст.л;
- борошно, близько 300 г.
Для приготування начинки необхідно:
- цибуля велика, 2 шт;
- грудинка, 80 г;
- яйце, 1 шт;
- сіль перець.
Процес приготування бабусиних пиріжків
Для будь-якого тіста на кефірі, всі продукти повинні бути кімнатної температури, а кефір краще трохи підігріти.
Цибулю і грудинку дрібно ріжемо кубиком.
Обсмажуємо на олії грудинку, потім кладемо цибулю і обсмажуємо до готовності цибулі.
У кефір додаємо яйце, солимо і кладемо цукор, вливаємо олію рафіновану і перемішуємо.
Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, добре вимішуючи.
Порада: тісто вимішуйте добре, щоб не потрібно було всипати багато борошна, воно забиває масу і пиріжки не вдаються.
Накриваємо тісто і залишаємо на 10 – 15 хвилин. Формуємо пиріжки з начинкою.
Можна обсмажити на сковорідці в олії або поставити в духовку і випікати при 180 градусах близько 20 хвилин.
Пиріжки не вбирають олії, не осідають, коли ви знімаєте їх зі сковорідки, дуже м’які і повітряні.