Особливий рецепт пирога на кефірі з грушами

Сьогодні спечемо до чаю смачний і ароматний грушевий пиріг. Для цього рецепта знадобляться найпростіші продукти і трохи часу

Пекла я його підбираючи інгредієнти шість або сім разів, щоразу змінюючи пропорції кефіру і масла, додаючи різні види фруктів. І нарешті знайшла те, що мені до душі. Розповім і вам.

Для цього пирога ідеально підійдуть трохи кислуваті тверді груші. Я пробувала з м’якими і солодкими – на мій смак дуже солодко.

Я пробувала пекти і з кефіром, і з йогуртом типу грецького. Чим жирніша кисломолочка, тим смачніше вийде.

Необхідні продукти:

  • Кефір, ряжанка або йогурт без добавок (краще від 3% і вище) 200 гр.
  • Масло 50 гр
  • Цукор 100 гр
  • Яйця 2 шт
  • Екстракт ванілі ½ ч.л.
  • Борошно 150 гр
  • Розпушувач 1¼ ч.л. без гірки
  • Харчова сода – ¼ ч.л. без гірки
  • Сіль ¼ ч.л.
  • Груші – 4 середні, краще кислі
  • Порошок кориці 1 ч.л. (за бажанням)
  • Цукрова пудра для сервірування

Як приготувати пиріг з грушами

Змішати все сухе: борошно, сіль, цукор, розпушувач, корицю, соду. Не дивуйтеся наявності одночасно і соди, і розпушувача в рецепті. Це часто зустрічається в сучасній кулінарії. Сода прибирає зайву кислотність в тісті, робить його ніжнішим і м’якшим.

Змішати все рідке: кефір або йогурт, вершкове масло кімнатної температури, яйця, екстракт ванілі. Змішати сухе і рідке.

Груші очищаю від шкірки і насіння. Шкірку в компот. М’якоть половинками укладаю в форму і заливаю тістом.

Випікаю 50 хвилин при 170 ° С до сухої шпажки.

Пиріг виходить повітряний, ніжний, із золотистою скоринкою. Охолоджую його на решітці щоб низ не промокав при охолодженні.

Я пробувала готувати його з солодкою грушею і ревенем. Ось з ними вийшло ідеально – потрібна кислинка. З м’якими сортами яблук теж смачно.

Випічка на кефірі – це завжди просто і бюджетно, тому ідеально підходить на кожен день.