Так ви ягоди ще не готували. Рецептом яблучного десерту

Про такий рецепт приготування смакоти в осінні холодні мало зто знає, гадаєм і Ви також ще не готували яблука за цим рецептом.

Готується така смакота на сковороді. Але не забігаю наперед, представлю вам рецепт крок за кроком.

Нам знадобиться:

  • Яблуко – 2 шт
  • Борошно – 6 стол.ложек
  • Розпушувач – 1 чайн.ложка
  • Молоко – 6 стол.ложек
  • Сметана 25% – 1 стол.ложка
  • Цукор – 4 стол.ложки
  • Сіль – дрібка
  • Яйце – 2 шт
  • Кориця – до смаку
  • Олія соняшникова – 4-5 стол.ложек

Покроковий рецепт приготування:

  1. Вирізуйте серцевини з кісточками з яблук спеціальним ножем.
  2. Нарізайте яблука приблизно по 5-10 мм завтовшки. В такому випадку вони правильно приготуються на сковорідці. Я вибрала солодкий сорт яблук, але все одно, краще їх додатково посипати цукром. Це десерт і він повинен бути солодким.
  3. Посипайте яблука цукром з 2-х сторін.
  4. Посипайте корицею – це необов’язково. Рекомендую покладатися на свій смак, так як не кожному подобається кориця.
  5. В окремій мисці потрібно збити яйце, сіль і цукор, а також сметану.
  6. Доповнюйте масу молоком і збивайте міксером до однорідності.
  7. Додавайте до неї борошно і розпушувач. Готуйте тісто міксером.
  8. Розігрівайте сковорідку з олією і встановлюйте на плиті середній вогонь.
  9. Умочуйте кожну яблучну часточку в кляр з 2-х сторін і відправляйте на сковорідку. Найзручніше це робити виделкою.
  10. Акуратно викладайте на сковороду яблука по черзі і обсмажуйте з 2-х сторін. Тісто має запектися до золотистого кольору. Якщо воно почне пригорати, зменшуйте вогонь.

Коли по краях яблук з’являється рум’яно-коричневий колір, потрібно перевертати їх на іншу сторону.

Пригостіть таким десертом гостей, і вони будуть просити у вас рецепт. До столу їх краще подавати в теплому вигляді.

Не вдається скопіювати.