Швидкий салат “Тозарик” на зиму.

Салат “Тозарик” виходить дуже смачним, головне дотримуватись правильних пропорціій. Не забудьте запастися на зиму.

Нам знадобиться:

  • Цибуля – 500 г
  • Морква – 500 г
  • Баклажани – 1 кг
  • Перець солодкий – 1 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет 6% – 100 г
  • Соняшникова олія – 1 склянка (200г)

Покроковий рецепт приготування:

Овочі миємо, чистимо. У цьому салаті їх краще буде нарізати грубо.

Моркву і цибулю ріжемо товстими кільцями, баклажани і перець товстими півкільцями, помідори – часточками.

Готувати салат будемо в казані.

Складаємо наші овочі в казан в такій послідовності.

Змішуємо в мисці олію, сіль, цукор і оцет і поливаємо салат щоб спеції рівномірно розподілилися.

Ставимо казан з салатом на вогонь, доводимо до кипіння. Перемішувати ні чого не потрібно, як салат закипить зменшуємо вогонь до малого і кип’ятимо 35-40 хвилин. За п’ять хвилин до приготування салату вливаємо оцет.

Поки салат готується готуємо банки (миємо й стерилізуємо).

Готовий салат злегка перемішуємо і розкладаємо гарячим по банках. Закриваємо кришками і прибираємо під шубу до повного охолодження.

Такий салат виходить неймовірно смачним, а головне що на приготування його не потрібно багато часу.