Перевірені опеньки. Дуже смачно

Пропонуємо Вам рецепт опенків в маринаді. Рецепт дуже простий, потрібно тільки бажання.

Нам знадобиться:

  • 2 кг – свіжих опеньків

Для маринаду:

  • 1 літр – води
  • 2 ст. л. – солі
  • 1 ст. л. – цукор
  • 5 горошин – чорного перцю
  • 5 штук – гвоздики
  • 2 шт. – лавровий лист.
  • 3 ст.л. – оцет 9%

Покроковий рецепт приготування:

Опеньки очищаємо від сміття, миємо, хтось опеньки не миє. Складаємо у велику каструлю відварюємо 25 хвилин.

Відварені опеньки промиваємо, розкладаємо по заздалегідь підготовленим банкам.

Готуємо маринад, в каструлю наливаємо один літр води ставимо на вогонь, додаємо сіль, цукор, гвоздику та чорний перець горошком, лавровий лист.

Доводимо до кипіння, як маринад закипить, додаємо в нього оцет, добре перемішуємо і заливаємо гарячим маринадом наші опеньки в баночках.

Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного остигання. Зберігаємо у прохолодному місці.

Важливо пом’ятати що кожен нюанс важливий, тому маринуйте опеньки правильно.

Не вдається скопіювати.