Перевірені опеньки. Дуже смачно
Пропонуємо Вам рецепт опенків в маринаді. Рецепт дуже простий, потрібно тільки бажання.
Нам знадобиться:
- 2 кг – свіжих опеньків
Для маринаду:
- 1 літр – води
- 2 ст. л. – солі
- 1 ст. л. – цукор
- 5 горошин – чорного перцю
- 5 штук – гвоздики
- 2 шт. – лавровий лист.
- 3 ст.л. – оцет 9%
Покроковий рецепт приготування:
Опеньки очищаємо від сміття, миємо, хтось опеньки не миє. Складаємо у велику каструлю відварюємо 25 хвилин.
Відварені опеньки промиваємо, розкладаємо по заздалегідь підготовленим банкам.
Готуємо маринад, в каструлю наливаємо один літр води ставимо на вогонь, додаємо сіль, цукор, гвоздику та чорний перець горошком, лавровий лист.
Доводимо до кипіння, як маринад закипить, додаємо в нього оцет, добре перемішуємо і заливаємо гарячим маринадом наші опеньки в баночках.
Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного остигання. Зберігаємо у прохолодному місці.
Важливо пом’ятати що кожен нюанс важливий, тому маринуйте опеньки правильно.