Більшість робить ці помилки при варінні рису

Гадаєм всі вважають що варять рис правильно, але можливо Ви і не знаєте що майже всі припускаються помилок при варінні рису. Тому пропонуємо сьогодні покроковий рецепт приготування правильного рису.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • рис, 1 чашка;
  • вода, 2 чашки;
  • сіль.

Процес приготування

В першу чергу, щоб зварити розсипчастий гарнір, правильно вибирайте каструлю: товстостінну, з товстим дном. Вона буде рівномірно тримати температуру і каша вийде ідеальною.

Як і гречку, при варінні рису, потрібно дотримуватися пропорції з водою – на 1 частину крупи, беремо 2 частини води.

При варінні, крупу (будь-яку), краще перемішувати силіконовою лопаткою або дерев’яною ложкою.

Добре промиваємо крупу, зливаємо воду і ставимо каструлю на плиту – висушуємо рис, перемішуючи його. Робимо це на середньому вогні, щоб він не підгорів.

Потім вливаємо воду холодну, солимо за смаком, додаємо спеції до круп і доводимо до кипіння.

Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо близько 12 – 15 хвилин до готовності.

Я не залишаю кашу в каструлі, а висипаю на деко, щоб він так остигав. Він залишається розсипчастим і м’яким.

Не вдається скопіювати.