Оселедець у особливому соусі

У такому маринаді оселедець виходить по особливому смачно, обов’язково приготуйте на святковий стіл.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Готуємо з розрахунку оселедця вагою 500 грамів:

  • 5 столових ложок рослинної олії
  • чайна ложка цукру
  • 2 види гірчиці: звичайна і зерниста
  • 1 яйце (ми його додамо для жирності, але це не обов’язковий інгредієнт)
  • лимонний сік
  • гілочки свіжого кропу

Приготування:

Оскільки в оселедця кісточки дрібні, краще не полінуватись і завжди чистити ретельно. Потім вибирати кісточки із готової риби складно назвати приємним заняттям.

Кладемо шматки в миску і заливаємо олією, перемішуємо. Як основа тут малосольна оселедець, але якщо ви візьмете сиру, то додайте пару ложок солі на цьому етапі.

Приготуємо гірчичний маринад. Змішуємо цукор з яйцем, а потім сюди додаємо обидва види гірчиці. Ще раз перемішаємо і приправимо подрібненим кропом та лимонним соком.

Зливаємо з оселедця масло і замінюємо його на наш маринад.

Залишилося покласти оселедець у банку і замаринувати. Тут процес звичайний – прокладаємо оселедці та маринад шарами.

Готується дуже швидко: їсти можна вже за 2 години, але краще залишити на ніч.

Оселедець можна подавати як холодну закуску, так і до вареної картоплі. Смачного!