Квашена капуста у своєму соку

Пропонуємо вам приготувати квашену капусту у власному соку. Капуста виходить соковитою, хрусткою та ніжною на смак.

Нам потрібно:

  • капуста – 10 кг. (пізніх сортів)
  • морква – 2 шт. (100 гр. на 1 кг. капусти)
  • сіль – 250 гр. (на 1 кг. – 25 гр. солі)
  • перець горошок – 10 горошин

Покроковий рецепт приготування

Зняти верхнє листя з купи капусти. Наріжте капусту тонкою соломкою (смужками приблизно по 5 мм). Моркву натерти на великі терці. Змішати моркву та капусту. Посолити (краще додавати кам’яну сіль великого помелу, але не йодовану: продукт гірчить і неприємно пахне).

Перемішуємо, при цьому застосовуємо капусту, щоб вона виділила сік. Якщо у вас багато нашатковано, розділяйте цей процес за порціями. Капусту треба м’яти доти, доки не виділиться сік. Укладаємо капусту в тару (ми використовуємо діжку з харчового пластику). При укладанні капусту в тару необхідно її сильно утрамбувати.

Поверх капусти укладаємо лавровий лист. Накриваємо капусту кришкою, що вільно поміщається в тару. На кришку ставимо вантаж (ми використовуємо банку з капустою). Забираємо тару з капустою у тепле місце на 5 днів.

Щодня проколювати дерев’яною паличкою (2 -3 рази на день) до дна ємності, щоб випустити гази бродіння, а то продукт вийде гіркуватим.

Через 3-5 днів можна пробувати капусту (залежить від активності процесу бродіння). Далі зберігати у прохолодному місці (холодильник, льох чи підвал).

Квашена капуста готова! Смачного!

Не вдається скопіювати.