Тісто на кефірі – смажені пиріжки з картоплею, як пух.

Пиріжки — гарний варіант для швидкого перекусу, вони смачні, поживні і швидко вгамовують голод. Приготувати це блюдо можна різними способами, сьогодні поговоримо про один із них.

Нам потрібно:

  • кефір теплий – 400 мл. (2 ст.)
  • яйце – 2 шт.
  • соняшникова олія – 2 ст.л.
  • цукор – 2 ст.л. (без гірки)
  • сіль – 1 ч.л. (без гірки)
  • мука – +/-800 гр.
  • сода – 1 ч.л.

Інгредієнти для начинки:

  • картопля – 500 гр.
  • цибуля – 1-2 шт.
  • сіль
  • перець
  • олія рослинна для смаження

Покроковий рецепт приготування

Приготувати начинку для пиріжків: картоплю помити, очистити, зварити у підсоленій воді з додаванням лаврового листа. Цибулю порізати дрібним кубиком, обсмажити на олії до золотистого кольору. З картоплі, що зварилася, зробити пюре, додати цибулю підсмажену разом з маслом, перець і сіль за смаком. Добре перемішати і залишити її остигати, начинка має бути кімнатної температури.

Приготувати тісто. У мисці для замішування тіста змішати кефір (кефір можете використовуватися будь-якої жирності, у нашому випадку 3,2%), яйця, сіль, цукор, олія.

Додати просіяне борошно в рідку суміш але все борошно відразу не додавайте, залиште хоча б трохи, перемішувати спочатку ложкою.

Потім додати соди і ще муки, замісити тісто руками. Тісто не повинно бути густим, воно має бути м’яким і не забите борошном. Тісто накрити серветкою та залишити хвилин на 10, щоб тісто відпочило.

Робочу поверхню присипати трохи борошном, викласти тісто, нарізати на невеликі шматочки, кожен шматочок округлити в кульку, у нашому випадку вийшло 18 кульок, прикрити плівкою, щоб тісто не вітрило.

Кожну кульку розкотити в коржик, товщиною 3-4 мм. На кожен коржик викласти начинку, приблизно по 1 ст. л. Краї з’єднати і зліпити пиріжок.

Сковороду поставити на плиту і налити олію, стільки щоб пиріжки були в неї занурені хоча б на половину. Викласти пиріжки в розігріту олію швом донизу і обсмажувати на середньому вогні до золотистого кольору.

Так як начинка вже готова пиріжки смажаться дуже швидко приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Гарячі пиріжки викладати на паперовий рушник для видалення зайвої олії.

Пиріжки з картоплею готові! Смачного!