Правильні пончики по простому рецепті. Ну дуже смачно
Необхідні інгридієнти:
- 500 мл молока;
- 2 яйця;
- 125 гр олії або маргарину;
- 2 ст. ложки цукру (плюс 1ч. ложка)
- 1,5 ч. л. солі;
- 11 гр. сухих дріжджів”;
- 0,5 ст. теплої води;
- ванілін (за бажанням);
- борошно.⠀
Для початку молоко змішайте з водою і трохи підігрійте, щоб воно було тепле, потім до молока додайте цукор та дріжджі і все перемішайте. Залишіть все це у теплому місці хвилин на 15-20.
Потім додайте в опару яйце і вершкове масло, додайте сіль та ванілін. Все ретельно збийте віночком. Поступово додавайте просіяне борошно і ретельно все вимішуйте.
Покладіть на стіл липку масла і замісіть тісто воно повинно вийти середнім не м’яким і не забитим. Борошно додавайте по ситуації але повинно піти приблизно 600 грамів.
Далі накрийте тісто чимось, наприклад рушником і залишіть його в теплому місці приблизно на 60-90 хвилин. Якщо зробили все правильно воно повинно збільшитися вдвічі.
Після цього розкачайте тісто, щоб воно було пластом приблизно 1см, і починайте вирізати кружки. Розмір обирайте самій, який вам більше довподоби. Дайте пончикам відстоятись — вони повинні збільшитися вдвічі. Залийте в сковороду рослинне масло (стільки, щоб пончики плавали в ньому, не торкаючись дна) і добряче розжарити. Вони мають обсмажитися до золотистого ольору.
Ось і все, по бажанню пончики можна посипати цукром або корицею на ваш вибір. Смачного!