Апетитний сирний суп з картоплею

Цей супчик насправді універсальний і інгредієнти можна підбирати під настрій. Незмінними повинні залишатися – картопля і плавлений сир.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Супчик виходить дуже наваристим і на перший погляд може здатися, що він приготований на основі м’ясного бульйону. Але м’яса тут немає. Також він має оксамитову консистенцію за рахунок картопляного крохмалю. Використовуючи зажарку, ми надаємо супчику приголомшливий аромат. Ну і звичайно незрівнянний вершковий смак за рахунок плавлених сирків. Дуже апетитна страва з простих інгредієнтів. Рекомендую всім спробувати.

Необхідні продукти:

  • 300 гр печериць
  • 480 гр картоплі
  • 120 гр ріпчастої цибулі
  • 60 гр моркви
  • 2 плавлених сирки
  • 1200 мл води
  • сіль за смаком
  • соняшникова олія за смаком

Як приготувати сирний суп з картоплею

В першу чергу очищаємо картоплю і нарізаємо кубиками. Потім відправляємо в каструлю і вливаємо воду. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після чого солимо і варимо ще 15 хвилин.

Тепер готуємо зажарку. Для цього очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо її. Потім натираємо на великій фракції терки очищену моркву. Вимиваємо і по потребі очищаємо печериці. Нарізаємо їх тонкими пластинами.

Відправляємо ці інгредієнти обжарюватися на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії. Після закінчення потрібного часу відправляємо зажарку в каструлю. Доводимо до кипіння.

Потім, використовуючи терку, натираємо на великій фракції плавлені сирки. Для зручності їх попередньо треба трохи заморозити. Відправляємо в суп і продовжуємо його варити ще 7 хвилин. Сирки повинні повністю розплавитися.

Після закінчення потрібного часу супчик готовий і його гарячим можна подавати до столу, присипавши зеленню. Смачного!