Ароматний горіховий пиріг з корицею — всіма забутий рецепт
Цей рецепт вартий того, щоб його приготувати. Пиріг виходить дуже цікавий і ароматний, а смачний який не передати словами. Обов’язково спробуйте і порадуйте своїх домочадців смачною випічкою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти для тіста:
- 100 грамів вершкового масла
- 80 грамів цукру
- ванільний цукор
- 1 куряче яйце
- щіпка солі
- 1 столова ложка води
- 1 чайна ложка розпушувача
- 250 грамів пшеничного борошна
Для начинки:
- 4 яблука
- 100 грамів горіхів
- 2 столові ложки вівсяних пластівців
- 100 грамів цукру
- 1 чайна ложка кориці
Починаємо приготування:
- У посуд кладемо вершкове масло, додаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо куряче яйце. Все добре перемішуємо, додаємо воду, розпушувач і борошно. Замішуємо м’яке тісто і перекладаємо в форму для запікання. Формуємо дно і бортики, а потім відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин.
- Яблука очищаємо і натираємо на тертці. Подрібнюємо горіхи.
- У мисці змішуємо горіхи, яблука, вівсяні пластівці, цукор і корицю. Начинку перекладаємо в підготовлену формочку і знову відправляємо в духовку.
- Випікаємо пиріг ще 25 хвилин, а потім дістаємо і подаємо до столу.
Смачного!