Ароматний полуничний пиріг: 5 хвилин на приготування тіста + час на випічку
Подруга поділилася зі мною рецептом дивно смачного і ароматного пирога.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Приготування тіста займає буквально 5 хвилин. Головна прикраса цього десерту – ароматна полуниця. Випічка виходить дуже повітряного і відмінно підходить для сімейних посиденьок за чашкою чаю.
Продукти:
- 250 г звичайного пшеничного борошна;
- 200 г цукру;
- 150 г свіжого йогурту;
- 60 мл соняшникової олії;
- 350 г полуниці;
- два яйця;
- 8 г пекарського порошку;
- цедра одного лимона.
Як приготувати полуничний пиріг
Яйця вилийте в миску, додайте цукор. Гарненько збийте їх вінчиком.
Потім додайте олію, йогурт (я використовую несолодкий і без добавок).
Все добре перемішайте.
У чистій сухій мисці змішайте борошно і розпушувач.
Пересипте суміш в друшляк, просійте в миску з яєчною сумішшю.
Натріть на тертці цедру лимона.
Додайте її в тісто, перемішайте.
Як бачите, тісто готується дуже швидко, у вас піде не більше 5 хвилин.
Випікання десерту
Форму діаметром 23 см змастіть маслом і присипте борошном. Полуницю добре промийте, дайте воді стекти. Поріжте ягоди на дрібні шматочки.
Змішайте полуницю з тістом, вилийте в форму.
Зверху викладіть шар ягід для прикраси.
Випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 30-40 хв.
Коли тісто пропечеться, дістаньте пиріг з духовки. Приємного чаювання!