Бабусин рецепт ніжного сметанного печива до чаю – виходить смачним, розсипчастим і ситним
Рецепт печива досить простенький, але на смак воно просто чудове. Не встиг приготувати – вже кудись зникло.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Таке печиво моя бабуся любила готувати по суботах, коли ввечері вся родина збиралася за чаєм.
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла;
- 1 склянка сметани 20-25%;
- 200 г цукру;
- 1 ст.л. ванільного цукру;
- 3 яйця;
- 4 склянки борошна;
- 1 упаковка пекарського порошку (розпушувач) для тіста.
У тісто за бажанням можна додати родзинки або горіхи.
Покроковий процес приготування
Просіваємо борошно і змішуємо з розпушувачем. Збиваємо цукор з яйцями.
До яєчної маси додаємо м’яке масло і сметану, мішаємо вінчиком до однорідності.
Всипаємо в рідку масу борошно і замішуємо тісто. Отримуємо м’яке і трохи липнуче до рук при замішуванні тісто. Формуємо його в кулю, обсипавши борошном, обертаємо харчовою плівкою і тримаємо в холодильнику години три.
Готове тісто перекладаємо на стіл на шар борошна.
Розкачуємо пласт тіста, приблизно 8-10 мм завтовшки, видавлюємо формочками або чаркою печиво. Форму попередньо вмочаємо в борошно, щоб тісто не прилипало, або розрізаємо тісто на кубики або ромбики.
Кожне печиво злегка вмочаємо в цукор (можна посипати корицею) і перекладаємо печиво на пергамент і на деко.
Печиво випікається приблизно 20 хвилин при температурі 200 ° C. Воно повинно вийти розсипчастим і з дуже ніжним вершковим на смак.