Багатошаровий салат з кабачками. Улюблена літня їжа
Свіжий багатошаровий салат з кабачками – це завжди хіт на нашому столі. Страва виходить легкою, але ситною, поєднується з різними стравами. Буде потрібний мінімальний набір продуктів – кабачки і помідори.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 1 шт;
- помідори, 2 шт;
- сир, 60 г;
- перець солодкий, 1 шт;
- часник, 2 зубчики;
- майонез, 200 г;
- зелень, сіль і перець.
Процес приготування салату
Кабачок миємо, ріжемо кружечками по 1 см завтовшки, солимо і залишаємо на час.
Підсушуємо кабачкові кружечки на серветці і обсмажуємо з двох сторін на олії.
Викладаємо кабачок на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії.
Помідори ріжемо тонкими часточками, солодкий перець соломкою.
Сир тремо на тертці, а часник дрібно січемо ножем. Зелень подрібнюємо.
Порада: кабачки поєднуються з кропом і петрушкою, тому візьміть по гарному пучку.
На плоску тарілку викладаємо шар кабачків, робимо сіточку майонезу і посипаємо зеленню.
Зверху викладаємо помідорні кружечки, сіточка майонезу і посипаємо часником.
Викладаємо солодкий перець, сіточка майонезу і зелень.
Посипаємо сиром, робимо сіточку майонезу і повторюємо всі шари.
Салат відправляємо в холодильник настоятися на пару годин.
Подаю такий салат до м’ясних закусок і відвареної або запеченої в духовці молодої картоплі.