Багатошаровий салат з кабачками. Улюблена літня їжа

Свіжий багатошаровий салат з кабачками – це завжди хіт на нашому столі. Страва виходить легкою, але ситною, поєднується з різними стравами. Буде потрібний мінімальний набір продуктів – кабачки і помідори.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, 1 шт;
  • помідори, 2 шт;
  • сир, 60 г;
  • перець солодкий, 1 шт;
  • часник, 2 зубчики;
  • майонез, 200 г;
  • зелень, сіль і перець.

Процес приготування салату

Кабачок миємо, ріжемо кружечками по 1 см завтовшки, солимо і залишаємо на час.

Підсушуємо кабачкові кружечки на серветці і обсмажуємо з двох сторін на олії.

Викладаємо кабачок на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії.

Помідори ріжемо тонкими часточками, солодкий перець соломкою.

Сир тремо на тертці, а часник дрібно січемо ножем. Зелень подрібнюємо.

Порада: кабачки поєднуються з кропом і петрушкою, тому візьміть по гарному пучку.

На плоску тарілку викладаємо шар кабачків, робимо сіточку майонезу і посипаємо зеленню.

Зверху викладаємо помідорні кружечки, сіточка майонезу і посипаємо часником.

Викладаємо солодкий перець, сіточка майонезу і зелень.

Посипаємо сиром, робимо сіточку майонезу і повторюємо всі шари.

Салат відправляємо в холодильник настоятися на пару годин.

Подаю такий салат до м’ясних закусок і відвареної або запеченої в духовці молодої картоплі.