Баклажани по-грецьки: і зараз поїсти, і на зиму
Цей рецепт я привезла з Греції. Відразу готую багато баклажанів, щоб їсти відразу і закрити на зиму. Недолік консервації баклажанів по-грецьки тільки один – її можна зберігати тільки в холодильнику або холодному погребі, оскільки в маринаді присутня гвоздика, яка заважає бродінню і в тепла заготовка може покритися пліснявою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
А так баклажанова закуска – справжня смакота, від якої неможливо відірватися! Уже через кілька днів можна знімати пробу, але у мене починають пробувати вже на наступний день, не можуть витримати. Всі мої подруги вже випросили у мене рецепт! Тепер ділюся з вами.
Інгредієнти, які необхідні (поміститися все це у великий контейнер):
- Баклажани – п’ять великого розміру або сім середнього
- Часник – десять зубців.
Інгредієнти необхідні для маринаду:
- Вода – півлітра;
- Листя лаврові – п’ять штук;
- Чорний перець – вісім горошин;
- Оцет 9% – 80 мл;
- Перець духмяний – чотири горошини;
- Сіль кам’яна НЕ йодована – одна стол. ложка з верхівкою;
- Гвоздика – чотири бутончика;
- Мед – одна стол. ложка з гіркою;
- Цукор – одна стол. ложка з гіркою;
- Олія соняшникова – одна стол. ложка (бажано оливкова).
Баклажани по-грецьки: процес приготування
Всі інгредієнти для маринаду я з’єдную в каструлі, розміщую на вогонь і чекаю, коли закиплять. Після даю охолонути.
Баклажани очищаю від шкірки, ріжу на пластини, товщина яких приблизно 8-10 міліметрів, і солю. Відставляю в вбік на 20 хвилин.
Часник ріжу теж у вигляді тонких пластинок.
Виливаю сік, який виділили баклажани, і віджимаю їх руками. Потім обсмажую з однієї й іншої сторони до готового стану. вони повинні стати яскраво-золотистого відтінку. Охолоджую.
Баклажани складаю в контейнер, перекладаючи їх з пластинками часнику. Зверху виливаю маринад і розміщую мінімум на добу в холодильну камеру. Однак виражений смак вони набувають через 3-5 днів.