Більше 30 років готую квас за цим рецептом з цикорію
Квас з цикорію – це не тільки смачно, але і корисно, тому що в цьому продукті, міститься багато корисних речовин.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- цикорій – 3 ч.л;
- вода – 3 л;
- цукор – 10 ст.л;
- лимонна кислота – 1 ч.л;
- дріжджі сухі – 1 ч.л.
Кип’ятимо 1 л води. У ємності змішуємо цукор, лимонну кислоту, цикорій і заливаємо цим кип’ятком.
Беремо 0.5 л води кімнатної температури (можна ще трохи підігріти) і розводимо дріжджі.
Всі рідини змішуємо і розливаємо по пляшках, можна пластиковим або скляним, закриваємо їх пробками.
Ставимо пляшки в світле і тепле місце на 12 годин, потім можна помістити в холодильник або в підвал.
Можна скористатися ще й таким рецептом смачного квасу. Знайдіть у себе черствий хліб, неважливо якого сорту, просто із-за цього, колір квасу вийде різним.
Інгредієнти для класичного квасу:
- вода – 5 л;
- буханець хліба черствого;
- дріжджі – 25 г (брикетик);
- цукор – 2 склянки.
Заливаємо хліб водою і залишаємо на 8 годин. Розм’якшену масу хліба виймаємо і віджимаємо через друшляк, щоб рідина стекла назад в каструлю.
Всипаємо цукор і додаємо дріжджі, добре все перемішуємо, закриваємо кришку і ставимо в тепле і темне місце на 2 доби.
Проціджуємо масу через кілька шарів марлі і розливають по щільним пластиковим пляшкам, щоб вони витримували тиск від бродіння квасу. Смачного!