Буду готувати, поки не закінчиться капуста. Найледачіший рецепт, а виходить дуже смачно
Така запіканка – це ліниві голубці. Тільки на відміну від класичної страви, її відрізняє простота готування і невеликий час, витрачений на весь процес. Страва буде соковитою, м’якою і запашною.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 1 кг;
- фарш, 700 г;
- цибуля, 2 шт;
- помідори, 200 г;
- часник, 5 зубчиків;
- томатний соус, кетчуп або томатна паста, 2 ст.л;
- сметана, 200 г;
- кріп, сіль, перець.
Процес приготування
Фарш беріть будь-який на свій смак. Тим, хто не любить жирне м’ясо, можна використовувати курячий або індичий.
Змішуємо фарш з подрібненою цибулею і часником, спеціями на свій смак і сіллю.
Подрібнюємо помідори і змішуємо з фаршем. Але можна їх замінити або мороженими або томатною пастою, соусом.
Капусту тонко шаткуємо, трохи солимо і посипаємо паприкою, переминається руками.
Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією і викладаємо шаром частину капусти.
Зверху рівномірно розподіляємо фарш і накриваємо рештою капусти.
Сметану змішуємо з томатною пастою (соусом), посіченим кропом (можна і замороженою зеленню).
Порада: я в соус ще додаю ароматні трави, різні спеції. З сіллю будьте обережні, не забувайте, що ви солили фарш і присолювали капусту.
Заливаємо масу у формі соусом.
Ставимо форму в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо 1 годину.
Ось і все, ріжемо на порційні шматки і подаємо зі сметаною і різними соусами.