Бюджетний салат з буряка на свято
Такий рецепт буряка відмінно підійде на будь-який стіл. Дуже смачно.
Нам знадобиться:
- буряк сирий – 500 – 600 г
- сіль – 1 ч.л
- цукровий пісок – 2 ст.л
- перець мелений – 1/3 год.
- мелений коріандр – 1,5 – 2 ч.л
- часник – 3 – 4 зубчики
- оцет (у мене яблучний 6%) – 2 ст.л
- олія соняшникова – 60 мл
Покроковий рецепт приготування:
Буряку натираю на тертці для моркви по-корейськи.
Перекладаю натертий буряк у миску і додаю сіль, цукровий пісок, мелений перець, свіжомелений коріандр, оцет, часник, пропущений через прес.
Також можна користуватися готовою сумішшю приправ для моркви по-корейськи.
У ковші розігріваю соняшникову олію до характерного тріску.
Гарячу олію відразу додаю до буряка.
Тепер треба все перемішати. Найзручніше це робити руками.
Закриваємо кришкою або харчовою плівкою і ставимо в холодильник хоч би на кілька годин, а краще на ніч.
Я зазвичай роблю це з вечора та на ніч залишаю у холодильнику. Вранці все перемішати і готово!
Страва виходить яскравою, соковитою, ароматною, смачною та корисною! Підходить для перекушування і, як доповнення до м’ясних та рибних страв, а також до картоплі.
Приєиного апетиту!