Бюджетний салат з буряка на свято

Такий рецепт буряка відмінно підійде на будь-який стіл. Дуже смачно.

Нам знадобиться:

  • буряк сирий – 500 – 600 г
  • сіль – 1 ч.л
  • цукровий пісок – 2 ст.л
  • перець мелений – 1/3 год.
  • мелений коріандр – 1,5 – 2 ч.л
  • часник – 3 – 4 зубчики
  • оцет (у мене яблучний 6%) – 2 ст.л
  • олія соняшникова – 60 мл

Покроковий рецепт приготування:

Буряку натираю на тертці для моркви по-корейськи.

Перекладаю натертий буряк у миску і додаю сіль, цукровий пісок, мелений перець, свіжомелений коріандр, оцет, часник, пропущений через прес.

Також можна користуватися готовою сумішшю приправ для моркви по-корейськи.

У ковші розігріваю соняшникову олію до характерного тріску.

Гарячу олію відразу додаю до буряка.

Тепер треба все перемішати. Найзручніше це робити руками.

Закриваємо кришкою або харчовою плівкою і ставимо в холодильник хоч би на кілька годин, а краще на ніч.

Я зазвичай роблю це з вечора та на ніч залишаю у холодильнику. Вранці все перемішати і готово!

Страва виходить яскравою, соковитою, ароматною, смачною та корисною! Підходить для перекушування і, як доповнення до м’ясних та рибних страв, а також до картоплі.

Приєиного апетиту!