Часто балую сім’ю рогаликами на молоці: чоловік каже, смак як у дитинстві
Ті, кому довелося ласувати випічкою радянського виробництва, згадують із задоволенням пишні і ароматні рогалики, які за копійчаною поза можна було купити в кожному шкільному буфеті. Вирішила відшукати їх рецепт і тепер радую домашніх вдалою випічкою. Такі рогалики можна готувати з різною начинкою або зовсім без неї. У будь-якому випадку буде смачно!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Підготовка продуктів
Для цього рецепта потрібні наступні інгредієнти:
- пшеничне борошно вищого сорту — 500 г;
- дріжджі сухі — 2 ч ..;
- цукру беру 5 ст. л .;
- 2 курячих яйця;
- масло вершкове — 75 г;
- тепле молоко — 200 мл;
- сіль — 0,5 ч. л .;
- насіння кунжуту — 2 ст. л .;
- начинка у вигляді повидла або іншого типу (100 г).
Послідовність приготування
Змішую порції теплого молока і сухих дріжджів зі столовою ложкою цукру і двома столовими ложками борошна. Залишаю суміш в теплому місці, щоб дріжджі почали виявляти активність.
Насипаю в миску жменю борошна, цукру, солі, збиваю туди ж яйце і вливаю тонким струменем готову дріжджову масу. Все перемішую.
Після додавання масла роблю заміс, для чого треба докласти зусиль. Потім дріжджове тісто має підходити в теплі не менше години. Воно не любить холоду, протягів і шуму. Так вчила мене мама.
Готове тісто викладаю на столі і ділю на кульки. Як правило, виходить 12 штук. Треба кожен кульку розкачати, накрити чистим сухим рушником і залишити підходити хвилин 10.
Розкочую кожен кульку до витягнутої форми, виходить тісто трохи більше долоні довжиною.
Викладаю на одну сторону начинку чайною ложкою і притискаю краю, щоб повидло не витікала.
Роблю з іншого краю чотири надрізу і ліплю рогалик.
Переношу все рогалики на деко, де попередньо викладений пергамент. Там тісто підходить ще 15-20 хвилин.
Змащую рогалики збитим яйцем.
Притрушую кунжутним насінням (при бажанні — цукром або маком).
20-25 хвилин печу в духовці, нагрітій до 180 градусів.
Улюблений смак дитинства
Ось і все, рогалики з повидлом з дріжджового тіста готові. Їх можна подавати до чаю, загортати дітям в школу в якості перекусу. Готую таку випічку практично кожні вихідні, але вона нам ще не набридла. Смачного!