Рецепт улюбленого торта родом з дитинства «Монастирська хата»

Цей рецепт перевірений роками. Торт «Монастирська хата» готувала нам ще моя мама. А тепер і я готую таку смакоту своїй сім’ї.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Продукти для тіста:

  • Борошно – 400-450 грам
  • Сметана (15-25%) – 250 грам
  • Цукор – 150 грам
  • Вершкове масло – 150 грам
  • Розпушувач – 10 грам

Продукти для начинки:

  • вишня -300-400 грам

Продукти для крему:

  • сметана (15-25%) – 500 грам,
  • цукор – 150 грам

Ще приготуйте плитку шоколаду, для посипання торта.

Масло перетираємо з цукром. Додамо сметану і перемішати. Тепер кладемо борошно з розпушувачем і можна замішувати тісто.

Готове тісто ділимо на 10 рівних частин. Кожну частину розгортаємо в пласт, розмір якого повинен бути 25 см в довжину і 7 см в ширину. На край викладаємо начинку і загортаєм трубочкою, щільно скріплюючи краї.

Щоб тісто не прилипло до дна дека, змастіть його маслом або скористайтеся пергаментом. Вироби кладемо швом вниз, щоб не розкрутилися в процесі приготування.

У розігріту до 180 градусів духовку перекладаємо деко. Час приготування – 20-25 хвилин.

В цей час приготуємо крем. Сметану збиваємо з цукром.
Коли все буде готово, можна збирати торт. Трубочки викладаємо за принципом дров. Спочатку 4, потім 3, потім 2, а потім 1. Кожен шар промазуємо кремом.

Торт повинен добре просочитися. Тому поставте його на 4-6 годин в холодильник.

Посипаємо десерт тертим шоколадом безпосередньо перед вживанням.