Чому я раніше так не готувала картоплю: смачно просто

Запечена в духовці картопля з фаршем і різними спеціями – це не тільки дуже ароматно, але і апетитно. Така страва ідеально підходить на святковий стіл, доповнює всі інші закуски і завжди подобається гостям.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 6 шт;
  • цибуля, 4 шт;
  • морква, 1 шт;
  • фарш, 500 г;
  • коріандр, паприка червоний гострий перець, чорний перець, петрушка, кінза, кріп;
  • сіль,
  • соняшникова олія;
  • сир, 150 г.

Процес приготування картоплі з фаршем

Картоплю ріжемо на дві частини і виймаємо середину, щоб отримати човники.

Обсмажуємо їх в олії до рум’яності, виймаємо на паперові рушники.

Чому я раніше так не готувала картоплю: смачно просто

Подрібнюємо цибулю (2шт) і змішуємо з фаршем. Також додаємо сіль і спеції на свій смак, зелень свіжу або суху.

Фаршируємо картопляні човники фаршем і викладаємо їх в форму для запікання.

Чому я раніше так не готувала картоплю: смачно просто

Решту цибулі дрібно ріжемо, моркву натираємо на грубій терці.

Овочі обсмажуємо на олії до напівготовності.

Змішуємо з томатною пастою за смаком і наливаємо 500 мл кип’ятку, перемішуємо.

Всипаємо в соус зелень і поливаємо ним човники в формі.

Чому я раніше так не готувала картоплю: смачно просто

Запікаємо 20 хвилин при 200 градусах, виймаємо, посипаємо тертим сиром і допікаємо ще 5 – 7 хвилин.

Таку ароматну і ситну страву-гарнір подаю гарячою, зверху поливаю соусом.

Чому я раніше так не готувала картоплю: смачно просто

Фарш прекрасно замінюється попередньо обсмаженими печерицями, які можна змішати з відвареним курячим або іншим м’ясом, шинкою, часником і зеленню.

Не вдається скопіювати.