Чому я раніше так не готувала картоплю: смачно просто
Запечена в духовці картопля з фаршем і різними спеціями – це не тільки дуже ароматно, але і апетитно. Така страва ідеально підходить на святковий стіл, доповнює всі інші закуски і завжди подобається гостям.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 6 шт;
- цибуля, 4 шт;
- морква, 1 шт;
- фарш, 500 г;
- коріандр, паприка червоний гострий перець, чорний перець, петрушка, кінза, кріп;
- сіль,
- соняшникова олія;
- сир, 150 г.
Процес приготування картоплі з фаршем
Картоплю ріжемо на дві частини і виймаємо середину, щоб отримати човники.
Обсмажуємо їх в олії до рум’яності, виймаємо на паперові рушники.
Подрібнюємо цибулю (2шт) і змішуємо з фаршем. Також додаємо сіль і спеції на свій смак, зелень свіжу або суху.
Фаршируємо картопляні човники фаршем і викладаємо їх в форму для запікання.
Решту цибулі дрібно ріжемо, моркву натираємо на грубій терці.
Овочі обсмажуємо на олії до напівготовності.
Змішуємо з томатною пастою за смаком і наливаємо 500 мл кип’ятку, перемішуємо.
Всипаємо в соус зелень і поливаємо ним човники в формі.
Запікаємо 20 хвилин при 200 градусах, виймаємо, посипаємо тертим сиром і допікаємо ще 5 – 7 хвилин.
Таку ароматну і ситну страву-гарнір подаю гарячою, зверху поливаю соусом.
Фарш прекрасно замінюється попередньо обсмаженими печерицями, які можна змішати з відвареним курячим або іншим м’ясом, шинкою, часником і зеленню.