Намазую Золотий абрикос на хліб з маслом! Абрикосовий конфітюр

Немає нічого духмянішого і смачнішого, чим абрикосове варення або джем. Такий десерт вдало поєднується з різними десертами, випічкою, млинцями, морозивом та іншими солодкими стравами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • абрикоси, 1 кг;
  • цукор, 600 г.

Процес приготування

Абрикоси промиваємо і ріжемо на дві частини, кісточки прибираємо і викладаємо в невисоку сковорідку або каструлю в один шар і обсипаємо цукром. Викладаємо другий шар абрикосів і знову обсипаємо цукром.

Порада: цукор беріть на 1 кг абрикосів, але враховуйте, що солодкість фруктів буваємо різною, тому беремо за смаком.

Залишаємо на ніч, щоб з’явився сік.

Варити необхідно на невеликому вогні, після закипання зменшуємо і сильно не перемішуємо шматочки, щоб вони не розпадалися. Пінку прибираємо акуратно. Варимо 5-7 хвилин.

Знімаємо з плити і залишаємо остигати.

Другий раз варимо теж 5 хвилин і втретє також варимо таку ж кількість хвилин.

Розкладаємо конфітюр в стерилізовані банки і закручуємо кришками.

Зберігати таке варення можна в підвалі або в коморі.

За бажанням, можна в джем додати мигдаль або ядра кісточок абрикоса, виходить просто розкішний десерт.

Намазую Золотий абрикос на хліб з маслом! Абрикосовий конфітюр