ЦІ ГОЛУБЦІ З КАРТОПЛЕЮ, ЯКІ Я НАВЧИЛАСЯ ГОТУВАТИ В КАРПАТАХ, НАБАГАТО-НАБАГАТО СМАЧНІШІ ЗА ТРАДИЦІЙНІ З РИСОМ!

Голубці з картоплею як правило подають з грибною підливою, яка може бути пісною чи на сметані. У начинку з картоплі пасерують цибулю, за бажанням додають гриби, шкварки.

Для голубців необхідно взяти качан капусти, вирізати качан відварити в підсоленій воді 10-15 хв.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на ibilingua.com

Розібрати на листя, зрізати потовщення. Або просто листя бланшувати в гарячій воді до м’якості.

Так само готують голубці з квашеної капусти; Листи капусти, заквашеної головками, спочатку проварюють (треба зменшити кислий смак), після готують як звичайні голубці.

Приготувати начинку.

​​Картоплю чистимо і тремо на крупній тертці. Відставляємо картоплю, на годину, уклавши її на сито – даємо рідині стекти.

Цибулю ріжемо кубиками і пасеруємо до золотистого кольору на пісному маслі, охолоджуємо і додаємо до натертої картоплі. Тут є маленький секретик.

В картоплю додайте попередньо приготовану манку, одну – дві столові ложки. Звертаємо, не притискаючи – легко.

Начиняємо голубці, укладаємо в каструльку на дно капустяне листя, якщо не піст – свинячу шкурку, акуратно укладаємо голубці.

Заливаємо на третину підсоленою водою, грибним відваром, злегка підсоленою сметаною, розведеною навпіл водою, томатним соусом – на ваш вибір.

Зверху закриваємо капустяними листами і в духовку під кришкою, до готовності на годину – півтори.

Найсмачніші голубці – з грибною підливою.

Подайте голубці, поливши соусом.

Смачного!