ЦІ ГОЛУБЦІ З КАРТОПЛЕЮ, ЯКІ Я НАВЧИЛАСЯ ГОТУВАТИ В КАРПАТАХ, НАБАГАТО-НАБАГАТО СМАЧНІШІ ЗА ТРАДИЦІЙНІ З РИСОМ!
Голубці з картоплею як правило подають з грибною підливою, яка може бути пісною чи на сметані. У начинку з картоплі пасерують цибулю, за бажанням додають гриби, шкварки.
Для голубців необхідно взяти качан капусти, вирізати качан відварити в підсоленій воді 10-15 хв.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на ibilingua.com
Розібрати на листя, зрізати потовщення. Або просто листя бланшувати в гарячій воді до м’якості.
Так само готують голубці з квашеної капусти; Листи капусти, заквашеної головками, спочатку проварюють (треба зменшити кислий смак), після готують як звичайні голубці.
Приготувати начинку.
Картоплю чистимо і тремо на крупній тертці. Відставляємо картоплю, на годину, уклавши її на сито – даємо рідині стекти.
Цибулю ріжемо кубиками і пасеруємо до золотистого кольору на пісному маслі, охолоджуємо і додаємо до натертої картоплі. Тут є маленький секретик.
В картоплю додайте попередньо приготовану манку, одну – дві столові ложки. Звертаємо, не притискаючи – легко.
Начиняємо голубці, укладаємо в каструльку на дно капустяне листя, якщо не піст – свинячу шкурку, акуратно укладаємо голубці.
Заливаємо на третину підсоленою водою, грибним відваром, злегка підсоленою сметаною, розведеною навпіл водою, томатним соусом – на ваш вибір.
Зверху закриваємо капустяними листами і в духовку під кришкою, до готовності на годину – півтори.
Найсмачніші голубці – з грибною підливою.
Подайте голубці, поливши соусом.
Смачного!