Він солодкий, і його печуть на сковороді. Млинець? Ні, торт!

Цей рецепт – просто знахідка, якщо ви збираєтеся відзначати день народження на дачі, і в вашому розпорядженні лише двоконфорочна плитка.

Або якщо хочеться порадувати сім’ю і гостей домашньою випічкою, а часу зовсім мало. За смаком торт не поступається традиційному, а готується всього за півгодини.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua

Що знадобиться?

Для коржів:

  • 3 яйця;
  • 100 грам цукру;
  • 40 грам рослинної (соняшникової або оливкової) олії;
  • 150-170 грам молока;
  • 180 грам борошна;
  • 2 столові ложки какао;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 грам ваніліну;
  • трохи вершкового масла, щоб змастити сковороду

Для крему:

  • 300 мл вершків для збивання (жирністю близько 33%);
  • 3 столові ложки цукрової пудри;
  • 300 грам сиру маскарпоне

Для просочення коржів:

  • 300 мл води;
  • 2 столові ложки цукру

Для глазурі:

  • 100 грам чорного шоколаду;
  • за бажанням – 20-30 грам вершків або вершкового масла

Покроковий рецепт приготування торта на сковорідці

Спочатку спечіть коржі. Збийте в глибоку миску яйця, додайте цукор. Збивайте спочатку віночком, щоб білки перемішалися з жовтками, потім – міксером, встановленим на середню швидкість.

Він солодкий, і його печуть на сковороді. Млинець? Ні, торт!

Коли утворюється легка піна, влийте молоко, масло та перемішайте віночком.

В іншу ємність просійте борошно, додайте ванілін, розпушувач та какао і перемішайте до однорідного стану.

Він солодкий, і його печуть на сковороді. Млинець? Ні, торт!

Додайте сухі інгредієнти в миску з збитими яйцями. Для цього просійте їх через сито прямо в яєчну масу в 2-3 прийоми, кожен раз перемішуючи віночком.

Він солодкий, і його печуть на сковороді. Млинець? Ні, торт!

Готове тісто розділити на око на 3-4 частини. Розігрійте пательню (діаметром близько 22 см) і злегка змастіть її вершковим маслом. Вилийте на сковорідку одну частину тіста, так щоб воно рівномірно розтеклося по поверхні. Кожен корж випікайте під кришкою, по 2-3 хвилини з кожного боку, на потужності нижче середньої.

Він солодкий, і його печуть на сковороді. Млинець? Ні, торт!

Поки коржі остигають, приготуйте просочення для них. Влийте воду в невелику каструлю, всипте цукор, доведіть до кипіння, помішуючи віночком, потім вимкніть конфорку і дайте сиропу охолонути.

Приготуйте крем. Вершки потрібно заздалегідь остудити в холодильнику. Вилийте їх в миску, додайте цукрової пудри і збийте міксером до стійких вершин. Додайте маскарпоне і збивайте міксером ще близько хвилини.

Зберіть торт. Тарілку накрийте папером для випічки. Викладіть на неї перший корж, просочіть його сиропом і змастіть кремом.

Він солодкий, і його печуть на сковороді. Млинець? Ні, торт!

Покладіть зверху наступний корж і повторіть процедуру. Коли настане черга останнього коржа, просочіть його сиропом, переверніть і покладіть на торт. Змастіть кремом боки торта.

Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі, за бажанням додавши вершки або масло. Отриману глазур розподіліть по торту. Ефектно виглядатимуть шоколадні підтікання з боків.

Він солодкий, і його печуть на сковороді. Млинець? Ні, торт!

Зверху прикрасьте торт залишками крему за допомогою кондитерського шприца.

Він солодкий, і його печуть на сковороді. Млинець? Ні, торт!

Тепер вам не доведеться проводити біля плити всю ніч перед святом, а гості все одно будуть захоплюватися.