Ці котлети готуються без м’яса і яєць! Соковиті, ніжні, шалено смачні!
Сьогодні я приготувала для Вас рецепт пісних котлет, головним інгредієнтом яких буде капуста. Котлети з капусти виходять те, що треба: шалено смачні, соковиті, поживні, легкі в приготуванні. Такі котлети вам захочеться приготувати не тільки в піст!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 400 г свіжої капусти,
- 1 морква,
- 1 цибулина,
- 2 картоплі,
- 3 зубчики часнику,
- 1/2 ч. л. солі,
- чорний перець за смаком,
- 2 ст. л. манної крупи,
- 2 ст. л. муки.
Як приготувати пісні котлети
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Білокачанну капусту спочатку шаткуємо соломкою, потім дрібно нарізаємо.
Заливаємо нарізані овочі кип’ятком і залишаємо на 15 хвилин або відправляємо в киплячу воду і варимо 3 хвилини на середньому вогні.
Капуста стане м’якша, ніжніша, а з цибулі піде гіркота.
Потім капусту і цибулю віджимаємо, перекладаємо в миску.
ДУЖЕ ВАЖЛИВО капусту після термічної обробки добре віджати, тоді котлети будуть добре формуватися і тримати форму.
До капусти додаємо натерті на дрібній тертці моркву, часник, картоплю, а також сіль, чорний перець, добре перемішуємо.
Тепер додамо манну крупу і борошно і ще раз добре перемішати. Залишимо масу на 5-10 хвилин, щоб крупа розбухла.
Виходить щільна маса з якої дуже легко ліпляться котлети.
Вологими руками формуємо капустяні котлети.
Викладаємо капустяні котлетки на розігріту сковорідку з соняшниковою олією, обсмажуємо на середньому вогні до рум’яності.
Ось такі чудові пісні котлети.