Цукерки з гарбуза. Смачно і не дорого
А Ви готували колись цукати з гарбуза? Якщо ні то пора, в цій статті рецепт цукерок з гарбуза в домашніх умовах.
Необхідні продукти:
- гарбуз – 3 кг
- цукор – 1,5 кг
- лимонна кислота – 1,5 ч.л.
Як приготувати цукати з гарбуза
І так беремо гарбузи, розрізаємо на дольки для зручності, тепер прибираємо насіння і зрізаємо шкірку.
Вага чистого гарбуза 3 кг, тепер шматочки нарізаємо на шматочки товщиною приблизно 5-7 мм.
Беремо відповідну каструлю і кладемо в неї підготовлений гарбуз пересипавши цукром, Цукор беремо з розрахунку 1 кг гарбуза 0,5 кг цукру, тобто у мене 3 кг гарбуза я беру 1,5 кг цукру.
Залишаємо на 3-4 години, щоб гарбуз дав сік (можна залишити на ніч).
Якщо у Вас гарбуз сухуватий, таке теж буває буде виділятися мало рідини, можна долити води приблизно 200 мл. Я не додаю, так як у мене рідини досить.
Ставимо на вогонь, я люблю цукати з кислинкою тому я ще додаю 1 ч.л. лимонної кислоти, тепер доводимо до кипіння як закипить вогонь роблю среднім і варю рівно 5 хвилин, вимикаю і залишаю на 3-4 години, потім ставлю на вогонь знову нагріваю кип’ячу 5 хвилин, вимикаю і залишаю на 3-4 години, так потрібно виконати ще 2 рази. Всього маємо зробити 4 таких маніпуляцій. В процесі гарбуз пробуємо якщо потрібно можна додати ще лимонної кислоти. В результаті повинні вийде ось такі прозорі шматочки.
Відкидаємо на друшляк, даємо стекти рідині, тепер беремо піддони від сушарки і розкладаємо шматочки на відстань один від одного.
Встановлюємо піддони на сушилку, встановлюємо температуру 65 градусів і залишаємо сушити, мені потрібно на моїй сушарці трохи більше доби. Поки цукати сушаться займаємося своїми справами.
Готовність цукатів можна визначити по липкості і вигляду, готові вони не повинні липнути до рук і злипатися між собою.
Сушилку вимикаємо, цукати прибираємо в контейнер, закриваємо щільною кришкою. Зберігати обов’язково потрібно в щільно закритій тарі, щоб цукати НЕ вбрали в себе вологу.
Побалуйте своїх дітей смачненькими цукерочками з гарбуза, вони будуть просити ще.