Готувала їх вже тисячу разів! Геніальна випічка на всі часи
Пропунуєм вам рецепт горішків.
Горішки зі згущеним молоком – це одна з найулюбленіших випічок у всіх. Пропонуємо простий і дуже смачний рецепт. Приготуйте свою горішницю і приступайте.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 500-600 г;
- яйця – 2 шт;
- сметана – 2 ст.л;
- цукор – 150 г;
- ванільний цукор – 1 пачка;
- сода – половина ч.л;
- оцет – 1 ч.л;
- згущене молоко варене – 1 банка;
- горіхи – 200 г;
- масло вершкове – 200 г.
Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукром і ванільним цукром, перетираємо все і додаємо яйця, сметану будь-якої жирності, соду, оцет 99% і все це вимішуємо.
Борошно просіваємо і всипаємо в тісто. Тісто має бути не липким, м’яким і дуже еластичним. Кладемо тісто в пакет і поміщаємо його в холодильник на 30 хвилин.
Руки присипаємо борошном і формуємо кульки зі шматочків тіста, викладаємо їх на стіл. Розміри кульок, повинні відповідати вашій горішниці. Коли ви зробите стільки кульок скільки вистачить на 2 рази випічки в горішниці, інші кульки поставте в холодильник та при необхідності, виймайте їх і випікайте.
Форму змащуємо олією і викладаємо кульки тіста і притискаємо форму. Випікаємо до золотистого кольору все тісто.
Змішуємо згущене молоко з подрібненим арахісом і отримуємо начинку. Густоту крему регулюйте самі – додавайте менше або більше згущеного молока.
Після того, як половинки горішків охолонуть, покладіть в середину начинку, скрипіть їх між собою і подавайте до столу.