Закуска з кабачків на швидку руку: смачно та швидко
Пропонуємо вам рецепт приготування смачних кабачків.
Смачна і проста закуска з кабачків на швидку руку порадує всіх любителів цього сезонного овоча.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Мандаринка
Готується вона дуже легко за моїм рецептом, всього з декількох інгредієнтів, а виходить апетитною і ароматною. Весь секрет у незвичайному клярі: в нього додається кетчуп – і тому закуска на смак нагадує піцу. Зверху апетитна рум’яна кірочка дивовижного клярі, а всередині м’які соковиті кабачки: відмінний варіант перекусу в спекотні літні дні. Красива закуска прикрасить не тільки повсякденний, але і святковий стіл: обов’язково спробуйте і насолодитеся її смаком.
Склад продуктів
- один молодий кабачок;
- два сирих курячих яйця;
- дві столові ложки сметани;
- одна столова ложка улюбленого кетчупу;
- чотири столові ложки з верхом пшеничної муки;
- сіль, перець і орегано – за смаком.
Закуска з кабачків на швидку руку: покроковий процес приготування
Кабачок нарізаємо кружечками, товщиною приблизно 5-7 міліметрів. Потім кожен кружечок розрізаємо навпіл.
Робимо кляр: в миску вбиваємо сирі курячі яйця, додаємо до них густу кислу сметану, улюблений кетчуп (можна замінити томатною пастою). Солимо, всипаємо суміш перців і орегано (можна взяти ще чебрець, прованські трави), перемішуємо віночком до однорідного стану.
Після цього всипаємо борошно пшеничне (чотири столові ложки з верхом) і замішуємо рідке тісто без грудочок.
На розігріту сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо її.
Кожен шматочок кабачка занурюємо в кляр і за допомогою двох вилок перекладаємо його на сковороду.
Обсмажуємо на середньому вогні, до золотистого кольору, з двох сторін.
Перекладаємо обсмажену закуску на тарілку, застелену паперовими рушниками.
Подаємо кабачки на стіл, прикрасивши тарілку листям салату. Доповнити блюдо можна будь-яким пікантним соусом.
Смачного!