Закуска з кабачків на швидку руку: смачно та швидко

Пропонуємо вам рецепт приготування смачних кабачків.

Смачна і проста закуска з кабачків на швидку руку порадує всіх любителів цього сезонного овоча.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Мандаринка

Готується вона дуже легко за моїм рецептом, всього з декількох інгредієнтів, а виходить апетитною і ароматною. Весь секрет у незвичайному клярі: в нього додається кетчуп – і тому закуска на смак нагадує піцу. Зверху апетитна рум’яна кірочка дивовижного клярі, а всередині м’які соковиті кабачки: відмінний варіант перекусу в спекотні літні дні. Красива закуска прикрасить не тільки повсякденний, але і святковий стіл: обов’язково спробуйте і насолодитеся її смаком.

Склад продуктів

  • один молодий кабачок;
  • два сирих курячих яйця;
  • дві столові ложки сметани;
  • одна столова ложка улюбленого кетчупу;
  • чотири столові ложки з верхом пшеничної муки;
  • сіль, перець і орегано – за смаком.

Закуска з кабачків на швидку руку: покроковий процес приготування

Кабачок нарізаємо кружечками, товщиною приблизно 5-7 міліметрів. Потім кожен кружечок розрізаємо навпіл.

Робимо кляр: в миску вбиваємо сирі курячі яйця, додаємо до них густу кислу сметану, улюблений кетчуп (можна замінити томатною пастою). Солимо, всипаємо суміш перців і орегано (можна взяти ще чебрець, прованські трави), перемішуємо віночком до однорідного стану.

Після цього всипаємо борошно пшеничне (чотири столові ложки з верхом) і замішуємо рідке тісто без грудочок.

На розігріту сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо її.

Кожен шматочок кабачка занурюємо в кляр і за допомогою двох вилок перекладаємо його на сковороду.

Обсмажуємо на середньому вогні, до золотистого кольору, з двох сторін.

Перекладаємо обсмажену закуску на тарілку, застелену паперовими рушниками.

Подаємо кабачки на стіл, прикрасивши тарілку листям салату. Доповнити блюдо можна будь-яким пікантним соусом.

Смачного!