Святковий салат “Смарагд”! Здивуйте гостей нестандартним, новорічним, м’ясним салатом
Святковий, новорічний салат “Смарагд”
Чудовий рецепт приготування апетитного і незвичайного салату на святковий стіл, який обов’язково багатьом сподобається і приємно здивує своїми смаковими якостями!
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на bbc-ccnn.com
Інгредієнти:
- Курячі яйца – 5 шт.,
- Яблука – 2 шт.,
- Яловичина – 350 гр.,
- Ківі – 7 шт.,
- Корейська морква – 150 гр.,
- Фісташки – 70 гр.,
- Майонез – 180 гр.,
- Сметана – 80 гр.,
- Часник – 2 зуб.,
- Рослинна олія – 1 ст.л.,
- Суміш перців, сіль за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
1.Варимо круто п’ять курячих яєць. Відокремлюємо білки від жовтка. Окремо натираємо на дрібній тертці в одну тарілку яєчні білки. У другу тарілку натираємо на дрібній тертці яєчні жовтки.
2.Наpiзаємо шматочками 350 грамів відвареної яловичини і подрібнюємо її на кубики.
3.Знімаємо шкірку з двох яблук і також наpiзаємо їх дрібними кубиками.
4.Знімаємо шкірку з семи ківі, видаляємо серцевину і п’ять з них наpiзаємо дрібними кубиками.
5.Готуємо соус для салату, викладаємо в глибоку миску 180 грамів майонезу. Додаємо до майонезу 80 грамів сметани.
6.Видавлюємо через прес в загальну миску два зубчики часнику. Додаємо в миску сіль і суміш з перців за смаком. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти в мисці.
7.Перекладаємо приготований соус в кондитерський пакет.
8.Змащуємо форму невеликою кількістю рослинної олії і ставимо її на відповідну тарілку.
9.Першим шаром викладаємо в форму наpiзане кубиком м’ясо яловичини. Добре розрівнюємо і розподіляємо м’ясо по формі.
10.Наносимо зверху м’яса сіточку з приготовленого соусу.
11.Викладаємо наступним шаром і розрівнюємо по формі наpiзані кубиком ківі. Зверху робимо сіточку з соусу.
12.Викладаємо наступним шаром в форму яєчні білки і робимо зверху сіточку з соусу.
13.Беремо 150 грамів моркви по-корейськи, віджимаємо зайвий сік і подрібнивши нoжeм викладаємо в форму наступним шаром. Робимо зверху моркви чергову сіточку з соусу.
14.Викладаємо у форму наступним шаром наpiзані дрібними кубиками яблука. Зверху яблук викладаємо і розрівнюємо шар з натертих яєчних жовтків, який злегка притискаємо.
15.Наpiзаємо ще 2 ківі більшим кубиком і викладаємо у форму завершальним верхнім шаром.
16.Очищаємо, потім подрібнюємо 70 грамів фісташок і посипаємо зверху наш салат. Знімаємо акуратно форму з приготованого святкового салату.
Смачного!