Святковий салат “Смарагд”! Здивуйте гостей нестандартним, новорічним, м’ясним салатом

Святковий, новорічний салат “Смарагд”

Чудовий рецепт приготування апетитного і незвичайного салату на святковий стіл, який обов’язково багатьом сподобається і приємно здивує своїми смаковими якостями!

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на bbc-ccnn.com

Інгредієнти:

  • Курячі яйца – 5 шт.,
  • Яблука – 2 шт.,
  • Яловичина – 350 гр.,
  • Ківі – 7 шт.,
  • Корейська морква – 150 гр.,
  • Фісташки – 70 гр.,
  • Майонез – 180 гр.,
  • Сметана – 80 гр.,
  • Часник – 2 зуб.,
  • Рослинна олія – 1 ст.л.,
  • Суміш перців, сіль за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

1.Варимо круто п’ять курячих яєць. Відокремлюємо білки від жовтка. Окремо натираємо на дрібній тертці в одну тарілку яєчні білки. У другу тарілку натираємо на дрібній тертці яєчні жовтки.

2.Наpiзаємо шматочками 350 грамів відвареної яловичини і подрібнюємо її на кубики.

3.Знімаємо шкірку з двох яблук і також наpiзаємо їх дрібними кубиками.

4.Знімаємо шкірку з семи ківі, видаляємо серцевину і п’ять з них наpiзаємо дрібними кубиками.

5.Готуємо соус для салату, викладаємо в глибоку миску 180 грамів майонезу. Додаємо до майонезу 80 грамів сметани.

6.Видавлюємо через прес в загальну миску два зубчики часнику. Додаємо в миску сіль і суміш з перців за смаком. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти в мисці.

7.Перекладаємо приготований соус в кондитерський пакет.

8.Змащуємо форму невеликою кількістю рослинної олії і ставимо її на відповідну тарілку.

9.Першим шаром викладаємо в форму наpiзане кубиком м’ясо яловичини. Добре розрівнюємо і розподіляємо м’ясо по формі.

10.Наносимо зверху м’яса сіточку з приготовленого соусу.

11.Викладаємо наступним шаром і розрівнюємо по формі наpiзані кубиком ківі. Зверху робимо сіточку з соусу.

12.Викладаємо наступним шаром в форму яєчні білки і робимо зверху сіточку з соусу.

13.Беремо 150 грамів моркви по-корейськи, віджимаємо зайвий сік і подрібнивши нoжeм викладаємо в форму наступним шаром. Робимо зверху моркви чергову сіточку з соусу.

14.Викладаємо у форму наступним шаром наpiзані дрібними кубиками яблука. Зверху яблук викладаємо і розрівнюємо шар з натертих яєчних жовтків, який злегка притискаємо.

15.Наpiзаємо ще 2 ківі більшим кубиком і викладаємо у форму завершальним верхнім шаром.

16.Очищаємо, потім подрібнюємо 70 грамів фісташок і посипаємо зверху наш салат. Знімаємо акуратно форму з приготованого святкового салату.

Смачного!