До чаю готую рулет-п’ятихвилинку: не вимагає випікання, а на смак – просто казка – детальний рецепт | Лебедине Гніздо

Коли до мене несподівано приходять гості, я готую п’ятихвилинний десерт. Це швидкий рулет, фарширований желе з інжиру. На його приготування у мене йде мінімум часу, і гостям не доведеться довго чекати смачного доповнення до чашки чаю. Я поділюсь рецептом рулету в статті.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Складові

Для приготування рулету вам знадобляться наступні продукти:

  • подрібнене печиво — 2,5 склянки;
  • молоко — 1 стакан;
  • цукрова пудра і розплавлений шоколад — по половині склянки;
  • інжирне желе — 4 столові ложки;
  • какао-порошок і вершкове масло по 2 столові ложки.

У цьому рецепті ви можете замінювати інгредієнти на свій смак. Наприклад, замість желе з інжиру можна використовувати жельованим продукт з інших сухофруктів, ягід або свіжих фруктів. Молоко можна замінити апельсиновим або яблучним соком.

Робимо тісто

Дрібно розкришите печиво. Додайте какао-порошок, цукрову пудру і молоко. Перемішайте всі продукти ложкою, поки тісто не стане однорідним. Молоко підливайте поступово, спостерігаючи за консистенцією тесту. Маса не повинна бути занадто рідкою. Вона повинна мати досить щільну текстуру, щоб з неї можна було згорнути рулет. У деяких випадках потрібна менша кількість молока, ніж вказано в рецепті. Це залежить від сорту печива.

Готуємо рулет

Покладіть тісто на пергаментний папір. Розкачайте його в вигляді прямокутника. Рівномірно нанесіть на нього желе з інжиру. Поверніть тісто у вигляді рулету.

Прикрашаємо десерт

Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Додайте до нього вершкове масло. Перемішайте продукти віночком або блендером, поки у вас не вийде маса однорідного коричневого кольору. Нанесіть шоколадну масу на поверхню рулету. Ви можете подавати десерт на стіл відразу або витримати його в холодильнику, щоб глазур трохи застигла.

Висновок

Цей простий рулет готується без випікання. Він виходить дуже смачним і солодким. Для його приготування підійдуть будь-який вид пісочного печива.