Домашній паштет завжди виручає, якщо ніколи готувати. Закриваю по 20-30 банок (рецепт)
Безперечно, багато господинь віддають перевагу продукції власного приготування. Незважаючи на те що паштет можна придбати в будь-якому продовольчому магазині, я роблю його будинку. Ділюся рецептом з вами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине Гніздо
Продуктовий склад
Використовую:
- Свинину (1 кг).
- Бекон. Його беру половину кілограма.
- Свинячу або курячу печінку (0,5 кг). Хочу зазначити, що куряча набагато м’якше.
- Морква (3 шт.)
- Петрушку (3 гілочки).
- Селера (1 шт.).
- Часник (три зубці).
- Свіжий перець (2 шт.).
- Лавровий лист (1 шт.).
- Ріпчасту цибулю (три головки). Дві з них потрібно буде проварити.
- Два курячих яйця.
Також запасіться чорним меленим перцем і сіллю. Вам знадобиться трохи олії для обсмажування. За бажанням ви можете збагатити паштет соєвим соусом.
Алгоритм дій
Спочатку інгредієнти (крім печінки) потрібно проварити у великій каструлі.
Решта дві головки ріпчастої цибулі на обробній дошці нарізаю на шматочки.
Таким же чином готував печінку. У сковорідці розтоплюю олію. На ньому потрібно буде обсмажити цибулю і печінку. Потім ці продукти пересипаю в окрему ємність і відставляю в сторону.
Зварені овочі, бекон і м’ясо подрібнюю за допомогою м’ясорубки. Потім так само готував обсмажені продукти. Все змішую у великій каструлі, в яку вбиваю курячі яйця.
Продуктову суміш солю, приправляю перцем і, якщо потрібно, збагачую соєвим соусом. Тепер залишається все знову добре перемішати — і ваш паштет готовий.
Перш ніж його остаточно закочувати, перекладіть в стерилізовані банки, накрийте кришками і визначте в каструлю. У неї влийте стакан води і на слабкому вогні варите одну годину.
Тепер банки можна закочувати і відправляти в комору на зберігання.