Варимо рульку в каструлі і формуючи в пляшці. Домашня ковбаса з суцільного м’яса

Велика частина магазинної ковбаси містить консерванти та інші не найкорисніші добавки, аж до підсилювачів смаку і барвників. Вартість такої продукції невиправдано висока, адже домашню ковбасу з суцільного м’яса можна приготувати не виходячи з бюджету.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina

Сам процес дуже простий: ми відваримо свинячу рульку в каструлі і сформуймо її в звичайну пляшку. На дві свинячих рульки вагою 1,8 кілограма (виходимо з розрахунку, що на ринку вони найчастіше продаються дуже недорого) нам знадобиться 2 столові ложки солі, 15 горошин чорного перцю, 5 горошин запашного перцю, 2 лаврових листки, 1 цибулина і 8 зубчиків часнику.

Рульки спочатку заливаємо водою і залишаємо на годину, потім добре моєму. Після можна відразу приступати до готування. Ми будемо варити рульку в скороварці – це швидше і займе близько години. Але з таким же успіхом можна зварити її і в звичайній каструлі, просто доведеться почекати вже 4 години.

Кладемо рульку в каструлю, заливаємо водою і додаємо зазначені вище спеції. Варимо, потім вимикаємо вогонь і даємо повністю охолонути.

Тепер знімаємо м’ясо з кістки, але сильно його не подрібнюємо. Через прес видавлюємо на м’ясо весь часник, виливаємо 3 ополоника бульйону, в якому варилася рулька, і перемішуємо.

Від пластикової пляшки зрізаємо верх, формуючи в неї м’ясо. Закриваємо плівкою і відправляємо застигати в холодильник, до ранку ковбасу вже можна пробувати.

За бажанням рецепт можна трохи доопрацювати, додаючи до м’яса різних спецій.